Praktische informatie

Deconstruct the box: whiteness

Praktische informatie

Deconstruct the box: whiteness

Data Deconstruct the box: whiteness

Inschrijving is nu open!

Kick-Off op locatie: 20 september van 13:00-17:00 uur

Locatie: Nader te bepalen (in of rondom Nijmegen)

Online Groeps Coachcalls:

Module 1: 25 september, 9:30-10:30 uur

Module 2: 2 oktober, 9:30-10:30 uur

Module 3: 9 oktober, 9:30-10:30 uur

Module 4: 23 oktober, 9:30-10:30 uur

Module 5: 30 oktober, 9:30-10:30 uur

Module 6: 6 november, 9:30-10:30 uur

Wrap-up op locatie: 15 november van 13:00-17:00 uur

Locatie: Nader te bepalen (in of rondom Nijmegen)

Doe mee aan Deconstruct the box: whiteness voordat de deuren sluiten!

Wat is DE INVESTERING?

Is Deconstruct the box: whiteness iets voor mij?

Als je wilt bouwen aan een meer inclusieve wereld en een duurzame positieve sociale impact wilt hebben:
JA, dan is deze training iets voor jou!

Deze training is voor mensen die zich willen committeren in het werken aan inclusie
en die begrijpen dat inclusie een proces is en voortdurende inzet vereist;
voor mensen die bereid zijn zichzelf en hun werkomgeving te bevragen om tot betere oplossingen te komen;

voor mensen die bereid zijn om in actie te komen en positieve sociale impact te creëren.

Wie geeft de training?

Deconstruct the box: whiteness is gecreëerd en wordt geleid door Crystal Hassell, een adviseur en trainer in inclusie, een theatermaker en bovenal een change agent. De prangende kwestie van structurele ongelijkheid drijft haar praktijk.

Ze is geïnspireerd door critical whiteness en door love ethics van bell hooks. Critical whiteness is een studie over hoe witheid is ingebed in structuren en praktijken van de maatschappij -en hoe het macht en privileges oplevert, bevestigt en reproduceert voor witte mensen. Love ethics van bell hooks gaat over de transformerende kracht van liefde. bell hooks schrijft zes ingrediënten aan liefde toe: zorg, betrokkenheid, vertrouwen, kennis, respect en verantwoordelijkheid. Ze verbindt haar concept van liefde met werken aan inclusie. Deze beide theorieën hebben Crystals werk beïnvloed.

Mensen vragen Crystal altijd hoe ze werkt aan inclusie. Het antwoord is dat de twee bovenstaande theorieën de basis vormen van haar werk. Deze theorieën leert zij ook in Deconstruct the box: whiteness. Klaar om aan de slag te gaan?

Ben jij er klaar voor?

“Het onherroepelijke effect van deze training is dat zodra de schellen eenmaal van je ogen zijn gevallen, je het niet meer kunt ontzien en dat een nieuwe wereld voor je opengaat.”

Vera Nuiver, Projectleider Inclusie, oud-deelnemer Deconstruct the box; whiteness

Veelgestelde vragen

Wat is er allemaal inbegrepen bij de training Deconstruct the box: whiteness?

De training bestaat uit een kick-off op locatie, video-trainingen, werkboeken en online groepscoachcalls voor elk van de 6 modules, en een wrap-up trainingsdag op locatie. Elk onderdeel is ontworpen om een diepgaande verkenning van diversiteit en inclusie te bieden.

Ik ben al redelijk bekend met diversiteit en inclusie. Hoe kan ik er zeker van zijn dat deze training geschikt is voor mij?

Het is geweldig dat je al een basis hebt in diversiteit en inclusie! De training onderscheidt zich doordat we werken aan diversiteit en inclusie aan de hand van Critical Theory en Critical Whiteness, wat een meer diepgaande en kritische benadering biedt dan traditionele trainingen op dit gebied. Zelfs als je al ervaring hebt met diversiteit en inclusie, zul je merken dat deze training nieuwe inzichten biedt en je uitdaagt om op een nog inclusievere manier te denken en te handelen. Ongeacht je huidige kennisniveau, moedigen we je aan om deel te nemen en te profiteren van de unieke benadering en diepgaande reflectie die onze training te bieden heeft.

Wat als ik bang ben dat mijn collega's en leidinggevenden weerstand zullen bieden tegen mijn inspanningen op het gebied van diversiteit en inclusie?

Het is begrijpelijk dat weerstand een zorg kan zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat verandering vaak gepaard gaat met weerstand. De training zal strategieën aanreiken om met weerstand om te gaan en manieren om steun te krijgen van collega’s en leidinggevenden. Door het delen van kennis, het aanbieden van praktische tools en het bevorderen van open communicatie, kunnen we samenwerken aan het creëren van een cultuur van diversiteit en inclusie binnen jouw organisatie.

Hoeveel tijd ben ik ongeveer kwijt met deze training?

Hoewel het exacte aantal uren kan variëren, besteden deelnemers gemiddeld 5 tot 7 uur aan elke module. Dit omvat het bekijken van videotrainingen, het invullen van de werkboeken, het bekijken van aanvullende bronnen, deelname aan groepsgesprekken en deelname aan de ‘accountability-groep’. Over het geheel genomen bestaat de training uit meerdere onderdelen, dus je kunt verwachten dat je een aanzienlijke hoeveelheid tijd investeert om volledig deel te nemen en te profiteren van het programma. Deze tijdsinvestering is bedoeld om jouw inzet voor diversiteit en inclusie aan te vullen en te versterken, zowel in jouw professionele als persoonlijke leven.

Hoe lang duren de online groepscoachcalls? En wat gebeurt er als ik een groepscoachcall mis?

Elke online groepscoachcall duurt 1 uur, van 9.30 uur tot 10.30 uur. 

De groepscoachcalls worden niet opgenomen, maar iedereen zit met een paar deelnemers in een accountability-groep. Je kan de deelnemers uit je groep vragen om aantekeningen te maken en de vragen die je hebt te stellen. 

Waar vinden de kick-off en wrap-up evenementen plaats?

De locaties voor de kick-off en wrap-up evenementen worden later bekendgemaakt, maar ze zullen in ieder geval in of rondom Nijmegen zijn.

In welke taal wordt de training gegeven?

De voertaal van de training is Nederlands, maar sommige bronnen zijn alleen in het Engels beschikbaar, dus enige kennis van de Engelse taal is nodig.

Wat is de investering voor deze training?

De early-bird prijs, die geldig is tot 1 juli, is 747 euro. Daarna is de reguliere prijs 947 euro per persoon.

Interesse gewekt? Boek nu een vrijblijvend gesprek!

Wil je weten of mijn programma iets voor je is? Boek een vrijblijvend gesprek.