Deconstruct the box: whiteness

Bouwen aan een inclusieve toekomst

You had me at hello!

Wat is Deconstructing the box: whiteness?

Deconstructing the box: whiteness is een hybride training voor change agents en waardengedreven professionals die willen bouwen aan een inclusieve, rechtvaardige en diverse werkplek of bedrijf.

Of je nu net begint te leren over diversiteit en inclusie of al werkt als diversiteits en inclusie manager, deze stapsgewijze training geeft je alle tools en ondersteuning die je nodig hebt om je kennis, begrip en toepassing van antiracismepraktijken en -theorie in een stroomversnelling te brengen – waardoor je een hoop ongemakkelijke maar goedbedoelde en ongelijke situaties en gedrag bespaart.

Dit programma heeft mensen uit verschillende sectoren geholpen, van mensen die net beginnen tot diversiteits en inclusie professionals, om een meer inclusieve, rechtvaardige en diverse werkplek op te bouwen en een blijvende positieve sociale impact te creëren. Ik zou jou hierin graag ook ondersteunen! 

Je kan je nog aanmelden voor de training met de 'early bird prijs' tot:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Stel je een leven voor dat gevuld is met meer…

Vertrouwen                                                wetende dat je taal hebt om racisme te herkennen en dat je in staat bent om het aan te pakken.

Verbinding                                                wetende dat mensen graag en gemakkelijk een connectie met je aangaan omdat ze zich gewaardeerd en geïncludeerd voelen.

Gemoedsrust                                         wetende dat je actief werkt aan een gelijkwaardigere en inclusievere wereld.

Don’t just think outside the box,

question the box!

Deconstruct the box: whiteness zal je helpen met…

;

01.

Vergroten van jouw kennis en begrip over het sociaal construct witheid en hoe het onze samenleving, werkplek en je eigen leven beïnvloedt.

02.

Uitbreiden van jouw woordenschat om racisme te herkennen en aan te pakken.

03.

Ontwikkelen van uithoudingsvermogen dat je nodig hebt om duurzaam te bouwen aan inclusie.

04.

Je idealen en kennis over antidiscriminatie omzetten in actie.

05.

Transformeer de manier waarop je je als bondgenoot manifesteert en ga verder dan het oppervlakkige niveau en het stadium van performativiteit.

06.

Inspireren van anderen om je heen, op je werkplek en in je eigen leven om collectief te bouwen aan inclusie.

Over het programma:

De trainingen worden gegeven in wekelijkse Modules binnen een besloten Deconstruct the box: whiteness site. Je krijgt:

 

  • Zes Modules van Deconstruct the Box: Whiteness videotraining
  • Bronnen en werkboeken per module
  • Live kick-off, trainingsdag op locatie
  • Zes live online groepscoachgesprekken met Crystal Hassell

 

PLUS…

  • Kleine accountability-groep
  • Bonus masterclasses
  • Live op locatie wrap-up trainingsdag

De trainingsvideo’s zijn zes maanden toegankelijk, je kunt de werkboeken downloaden en deze zijn voor altijd van jou.
Ga voor meer informatie over Deconstruct the box: whiteness om het lesprogramma te bekijken naar Programma | Academy Crystal Hassell

B. Carrott

“Ik voelde me vrij onzeker wat betreft de praktische aanpak van situaties waarin racisme in speelt. Wat is mijn rol als wit persoon in een gesprek, wanneer is het ‘goed’ om iets te zeggen, wanneer kan ik beter niks zeggen en de ruimte geven aan een persoon van kleur?”

Didi de Vries

“Ik had geen idee hoeveel impact witheid heeft op onze samenleving en op mijn leven. Elke module van de training zat vol eye-openers en confrontatie.”

Pauline Tuyll

“Geruime tijd houd ik me bezig met het onderwerp diversiteit en inclusie, maar ik realiseerde me steeds meer dat ik het erg moeilijk vond om de theorie in de praktijk om te zetten, zowel in mijn persoonlijke als mijn professionele wereld.” 

Vita Verwaaijen

“Door het volgen van deze cursus heb ik handvatten gekregen om door een wit kritische lens naar de wereld en mezelf te kijken.”

Mieke Koster

“Ik hoorde over deze training en voelde een noodzaak om mee te doen omdat ik ongemak voelde in situaties waar ik racisme en discriminatie tegenkom, niet goed wist hoe te handelen, en omdat ik het gevoeld had racisme niet goed te begrijpen en zien.”

Vera Nuiver

“Mijn leerdoelen voorafgaand aan deze training waren: Kennis vergaren over witheid en wit privilege. En, mij in gesprekken met andere witte mensen zelfverzekerd voelen in het praten over onderwerpen als racisme en discriminatie.”

Marcel Bolech

“Crystal, de broodnodige spiegel die je iedere witte persoon gunt. Geduldig kijkt ze met me mee hoe ik van blinde vlek naar blinde vlek struikel. Eerlijk en duidelijk wijst ze waar het pijn doet en wat ik zelf zou kunnen doen om die pijn te verminderen.”

Femke

“De cursus heeft me geholpen om bewuster te zijn van mijn witte privilege en heeft me concrete handvaten aangereikt om antiracisme in de praktijk te brengen.”

Jeroen de Graaf

“Reden voor mij om de training van Crystal Hassell te gaan volgen was vooral te weinig kennis hebben van witheid, privileges etc, en daardoor geen handvatten te hebben om  ongemakkelijke situaties aan te gaan en onzekerheid over mijn eigen rol.”

Is Deconstruct the box: whiteness iets voor mij?

Als je wilt bouwen aan een meer inclusieve wereld en een duurzame positieve sociale impact wilt hebben:
JA, dan is dit programma iets voor jou!

Dit programma is voor mensen die zich willen committeren in het werken aan inclusie
en die begrijpen dat inclusie een proces is en voortdurende inzet vereist;
voor mensen die bereid zijn zichzelf en hun werkomgeving te bevragen om tot betere oplossingen te komen;

voor mensen die bereid zijn om in actie te komen en positieve sociale impact te creëren. 

Wie geeft Deconstruct the box: whiteness?

Deconstruct the box: whiteness is gecreëerd en wordt geleid door Crystal Hassell, een adviseur en trainer in inclusie, een theatermaker en bovenal een change agent. De prangende kwestie van structurele ongelijkheid drijft haar praktijk.

Ze is geïnspireerd door critical whiteness en door love ethics van bell hooks. Critical whiteness is een studie over hoe witheid is ingebed in structuren en praktijken van de maatschappij -en hoe het macht en privileges oplevert, bevestigd en reproduceert voor witte mensen. Love ethics van bell hooks gaat over de transformerende kracht van liefde. bell hooks schrijft zes ingrediënten aan liefde toe: zorg, betrokkenheid, vertrouwen, kennis, respect en verantwoordelijkheid. Ze verbindt haar concept van liefde met werken aan inclusie. Deze beide theorieën hebben Crystals werk beïnvloed.

Mensen vragen Crystal altijd hoe ze werkt aan inclusie. Het antwoord is dat de twee bovenstaande theorieën de basis vormen van haar werk. Deze theorieën leert zij ook in Deconstruct the box: whiteness. Klaar om aan de slag te gaan?

Wanneer start Deconstruct the box: whiteness

Inschrijving voor Deconstruct the box: whiteness is nu open!

Kick-Off op locatie: 20 september van 13:00-17:00 uur

Locatie: Nader te bepalen (in of rondom Nijmegen)

Online Groeps Coachcalls:

Module 1: 25 september, 9:30-10:30 uur

Module 2: 2 oktober, 9:30-10:30 uur

Module 3: 9 oktober, 9:30-10:30 uur

Module 4: 23 oktober, 9:30-10:30 uur

Module 5: 30 oktober, 9:30-10:30 uur

Module 6: 6 november, 9:30-10:30 uur

Wrap-up op locatie: 15 november van 13:00-17:00 uur

Locatie: Nader te bepalen (in of rondom Nijmegen)

Doe mee aan Deconstruct the box: whiteness voordat de deuren sluiten!

Wat is DE INVESTERING?

“Crystal helpt je op een fijne manier om je denkkaders uit te breiden,

zonder dat je het gevoel hebt dat je de les wordt gelezen.

De gesprekken met Crystal voelen als een gelijkwaardige

samenwerking aan een inclusievere toekomst.” 

Annelien van Dam

Communicatie en Marketing, Drawing Centre Diepenheim

Ben jij er klaar voor?

“Het onherroepelijke effect van deze training is dat zodra de schellen eenmaal van je ogen zijn gevallen, je het niet meer kunt ontzien en dat een nieuwe wereld voor je opengaat.”

Vera Nuiver, Projectleider Inclusie, oud-deelnemer Deconstruct the box; whiteness

Veelgestelde vragen

Wat is het exacte programma van Deconstruct the box: whiteness?

De training bestaat uit een kick-off op locatie, video-trainingen, werkboeken en online groepscoachcalls voor elk van de 6 modules, en een wrap-up trainingsdag op locatie. Elk onderdeel is ontworpen om een diepgaande verkenning van diversiteit en inclusie te bieden.

Ik ben al redelijk bekend met diversiteit en inclusie. Hoe kan ik er zeker van zijn dat deze training geschikt is voor mij?

Het is geweldig dat je al een basis hebt in diversiteit en inclusie! De training onderscheidt zich doordat we werken aan diversiteit en inclusie aan de hand van Critical Theory en Critical Whiteness, wat een meer diepgaande en kritische benadering biedt dan traditionele trainingen op dit gebied. Zelfs als je al ervaring hebt met diversiteit en inclusie, zul je merken dat deze training nieuwe inzichten biedt en je uitdaagt om op een nog inclusievere manier te denken en te handelen. Ongeacht je huidige kennisniveau, moedigen we je aan om deel te nemen en te profiteren van de unieke benadering en diepgaande reflectie die onze training te bieden heeft.

Wat als ik bang ben dat mijn collega's en leidinggevenden weerstand zullen bieden tegen mijn inspanningen op het gebied van diversiteit en inclusie?

Het is begrijpelijk dat weerstand een zorg kan zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat verandering vaak gepaard gaat met weerstand. De training zal strategieën aanreiken om met weerstand om te gaan en manieren om steun te krijgen van collega’s en leidinggevenden. Door het delen van kennis, het aanbieden van praktische tools en het bevorderen van open communicatie, kunnen we samenwerken aan het creëren van een cultuur van diversiteit en inclusie binnen jouw organisatie.

Hoeveel tijd ben ik ongeveer kwijt met deze training?

Het gaat er niet om hoeveel uren je precies in deze training steekt, maar om de impact ervan op jouw reis naar diversiteit en inclusie. Dit programma dient als een aanvulling op jouw inzet voor diversiteit en inclusie in jouw bedrijf. Dus, in plaats van je te concentreren op de klok, moedigen we je aan om te focussen op de kwaliteit van je betrokkenheid en de positieve veranderingen die je teweegbrengt in jouw organisatie. Dat gezegd hebbende, voorgaande deelnemers besteedde gemiddeld tussen de 4 à 6 uur aan elk van de modules. Inclusief het bekijken van de video-trainingen, het invullen van de werkboeken, het bekijken van extra bronnen, de groepscalls en het spreken met de accountabilitygroep.

Hoe lang duren de online groepscoachcalls? En wat gebeurt er als ik een groepscoachcall mis?

Elke online groepscoachcall duurt 1 uur, van 9.30 uur tot 10.30 uur. 

De groepscoachcalls worden niet opgenomen, maar iedereen zit met een paar deelnemers in een accountability-groep. Je kan de deelnemers uit je groep vragen om aantekeningen te maken en de vragen die je hebt te stellen. 

Waar vinden de kick-off en wrap-up evenementen plaats?

De locaties voor de kick-off en wrap-up evenementen worden later bekendgemaakt, maar ze zullen in ieder geval in of rondom Nijmegen zijn.

Niet twijfelen maar DOEN. Boek nu een vrijblijvend gesprek!

Wil je weten of mijn programma iets voor je is? Boek een vrijblijvend gesprek.